La intendència és una peça fonamental en qualsevol negoci d’hosteleria
En el sector de l’hosteleria la intendència és essencial, és fer que tot funcioni correctament, que tot estigui al lloc adequat i que tot arribi el moment que toca. És quelcom que, a primer cop d’ull no es veu, però que quan no funciona com toca incomoda y pot provocar valoracions negatives per part dels hostes i clients.
Es podrien catalogar com a intendència aquells serveis complementaris, que no fan referència a la pernoctació en sí, però que contribueixen a oferir una estada el més agradable possible. S’imagina un hotel sense bugaderies per garantir que els seus hostes sempre trobin els llençols rentats i planxats? S’imagine el restaurant d’un hotel en què els cambrers no tinguin el material necessari per servir els esmorzars i els àpats? On deixarien les seves pertinences els treballadors d’un hotel quan arriben i s’han de posar el seu uniforme si no tinguessin taquilles?
La intendència fa referència als serveis de l’hosteleria que serveixen per proveir de menjar, tèxtils i tot allò necessari als hostes i també a l’equip humà que treballa al sector. A tothom li agrada arribar a un hotel o apartament i que estigui net i en perfectes condicions. Perquè això sigui possible, és necessària la intervenció de diferents professionals que contribueixen a la intendència amb les seves feines. Des de les persones que s’encarreguen de rentar la roba dels llits, fins al que col·loca els amenities al moble de l’entrada passant pels que netegen les habitacions.